Archive for ‘Uncategorized’

Rujan 20th, 2015

Izrada logičke matrice

Na ovom linku možete pogledati filmić o alatu za izradu projektne ideje i izradu prijedlga za natječaje iz EU fondova. Edukativna video animacija o ispunjavaju logičke matrice, obaveznog priloga svakome projektnom prijedlogu za fondove Europske unije. Animacija detaljno prolazi kroz korake u ispunjavanju logičke matrice uz korištenje konkretnog primjera vezanog uz povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom.

Video preuzet s mrrak.info

Lipanj 20th, 2015

Podrumarov Dnevnik

Knjiga je naziva „Podrumarov Dnevnik“ sa preko 200 str. velikog A4 formata pisanog dijela i dodatno 50-tak za vaše korištenje evidencija, izračuna, te samostalnog ocjenjivanja vina. (252 str.)
Dio iz sadržaja; Dnevnik rada, Kalendari 2015-2017., Evidencija rada u podrumu i po bačvama, Priprema vina, čistoća rada, berba, rad sa refraktometrom-greške, postupak proizvodnje, ostatak šećera-greške izračuna, analiza vina, dodatne evidencije, Sumporenje vina-tablica, hladna stabilizacija, sniženje kiselina, filtracija-tablica, buteljiranje, čepljenje, etikete, samostalno ocjenjivanje, protokol ocjenjivanja, postupak, bistroća, boja, intenzitet mirisa, iskrenost mirisa, kvalitete mirisa, intenzitet okusa, iskrenost okusa, kvaliteta okusa, postojanost arome, opći dojam, O.I.V. edukacijski set za samostalno ocjenjivanje vina prije izložbe, vjerodostojnost ocjenjivanja i ocjenjivača, organizacija ocjenjivanja …+ dodatak za kopiranje i izrezivanje te daljnje osobno korištenje. (more)
Prosinac 23rd, 2014

Etična banka

Etična banka ili ebanka je banka čiji su klijenti ujedno i njezini vlasnici. Prva takva banka trebala bi početi poslovati u Hrvatskoj sredinom iduće godine. U tijeku je prikupljanje dokumentacije za dobivanje dozvole od Hrvatske narodne banke. Što će svojim klijentima nuditi etična banka? Koja je razlika u odnosu na klasične banke? Je li etična banka uopće moguća? Pogledajte emisiju na stranicama HRT

Prosinac 12th, 2014

Poticaji za mlade poljoprivrednike

Mladi poljoprivrednik je osoba koja nije starija od 40 godina u 2015. godini, kada podnosi zahtjev za poticaj, i koja po prvi put osniva gospodarstvo kao nositelj, ili je već osnovala gospodarstvo unatrag 5 godina prije 2015.. Uvjet za ostvarenje potpore za mladog poljoprivrednika je minimalno završeno srednjoškolsko obrazovanje poljoprivrednog, prehrambenog ili veterinarskog usmjerenja ili završena stručna edukacija u trajanju najmanje od 40 sati. Više pogledajte ovdje

Prosinac 2nd, 2014

Moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje

Ulaz u Park prirode Lonjsko polje s moslavačke strane stvara sve potrebne pretpostavke za kreiranje turističkih proizvoda. Na radionici je bilo i nekoliko gareščana koji će imati priliku predstaviti svoje proizvode u Centru čiji je završetak planiran do kraja 2015. godine. Nositelj projekta je grad Kutina, partneri su Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Lokalna akcijska grupa Moslavina. Sama ideja rodila se prije više godina kada je projekt i započeo. Službeno otvorenje bilo je u srpnju ove godine. www.lonjskopolje-kutina.info internetska je stranica izrađena u sklopu projekta te se na toj adresi mogu dobiti i svi potrebne informacije koji žele sudjelovati i dati svoj doprinos u osmišljavanju strategije i plana razvoja turizma.

Više na stranicama parka

Travanj 14th, 2014

LAG Moslavina

Udruga OPG-a Agricola je osnivač i član upravnog odbora LAG Moslavine. LAG Moslavina je osnovan u cilju provedbe Leader načela kroz mjere IPARD-a a koje za cilj imaju ravnomjeran razvoj ruralnog područja. Više na www.lag-moslavina.hr

Rujan 18th, 2013

Natječaji Ministarstva turizma

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv temeljem Programa dodjele bespovratnih sredstava u 2013. godini turističkim projektima prihvatljivim za financiranje iz Strukturnih fondova Europske unije.

Cilj programa „Turistički projekti za Strukturne fondove“ jest postizanje visokog stupnja spremnosti turističkih projekata važnih za podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz pripremu i izradu dokumentacije nužne za kandidiranje projekata za financiranje iz Strukturnih fondova Europske unije.

http://www.mint.hr/default.aspx?id=10375

Srpanj 3rd, 2013

Natječaji ministarstva turizma

Ministarstvo turizma provodi programe „Korak više“„Inovativni turizam“ temeljem strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, strateškog plana ministarstva turizma za razdoblje 2013. – 2015. godine, strategije vladinih programa za razdoblje 2013.-2015., državnog proračuna republike hrvatske za 2013. godinu i projekcije za 2014. i 2015. godinu („narodne novine“, broj 139/12.). Natječaje možete vidjeti na http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936

Foto: kamonaizlet.hr

Sijeanj 31st, 2013

LAG pomaže pčelarima

Lokalna akcijska grupa (LAG ) Moslavina danas je predstavila svoj vizualni identitet, najavljujući pomoć pčelarima s područja LAG-a na izlaganju na Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu.
«To je prvi projekt LAG-a koji ima za cilj podupirati projekte kako na ruralnom, tako i na gospodarskom i kulturnom planu na području Moslavine», rekao je predsjednik LAG-a Moslavine, gradonačelnik Kutine, Davor Žmegač.
Kolovoz 23rd, 2012

4. međunarodni Soja simpozij na Bečkoj poljoprivrednoj burzi

Soja je glavni izvor za samostalnu i održivu opskrbu proteina za Europu.
Udruga “Dunav soja” će se održati prezentacije  i  osigurati osnovu za promicanje visoke kvalitete uzgoja soje u Dunavskoj regiji. Dođite u Beču kako bi saznali više o inovativnom “Dunav soje”  na Međunarodnom simpoziju soje.
Dunav soja kao priliku za održivi i GMO-free proteina za opskrbu Europe (more)