Archive for Travanj, 2012

Travanj 9th, 2012

Boškarin gastronomski specijalitet

Kakve to čarolije izvode Tomislav Gretić, direktor hotela Monte Mulini i neprijeporni chef tamošnje kuhinje, te Robert Perić, profesor kuharstva i slastičarstva, kada meso istarskog boškarina pretvaraju u vrhunsku deliciju – doznala su u protekla dva dana 42 vrsna kuhara iz restorana s Kvarnera i Istre na radionici koju je organizirala Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI). (more)
Travanj 8th, 2012

Posavski konj

Uzgoj Posavskog konja jedna je od najjeftinijih opcija proizvodnje konjskog mesa. Veći dio godine životinje su na paši što rezultira niskim troškovima proizvodnje hrane i minimalan angažman ljudskog rada.

Travanj 8th, 2012

Uzgoj crne slavonske svinje

Miris i okus starih vremena uz uzgoj domaćih pasmina ponovno je aktualan. Izrazita prilagodljivost i otpornost  ove pasmine njezina je najbolja odlika. Jede sve od kukuruza do šaša, od sijena do djeteline s četiri lista.