Archive for Kolovoz, 2014

Kolovoz 20th, 2014

FINOTEKA.com je prva hrvatska internet tražilica proizvođača domaće hrane, pokrenuta još 2008. godine, koja je s vremenom postala centralno mjesto tržišta domaće hrane u RH!

Trenutno je oko 2000 hrvatskih proizvođača hrane uključeno u projekt, s tisućama njihovih proizvoda koje na taj način nude. Male i velike trgovine, krajnji potrošači, otkupljivači, prerađivači, hoteli, restorani, voćarnice ili bilo koje druge fizičke ili pravne osobe, pomoću našeg internet sustava potpuno besplatno pretražuju široku ponudu domaćih proizvoda iz svih hrvatskih županija, pronalaze proizvođače bilo koje domaće hrane, izravno ih kontaktiraju te kupuju od njih hranu bez posrednika. (more)

Kolovoz 20th, 2014

EU priznaje OPG – zašto ne bi i Hrvatska?

Iz Udruge OPGH Život žalili su se Bruxellesu na Ministarstvo poljoprivrede. Izravna plaćanja potrebno je okrenuti obiteljskim gospodarstvima, a manje dati velikim igračima!
U cijelosti prenosimo dokument koji je Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske, kako je i najavila, u duhu svog javnog djelovanja, proslijedila na znanje Europskoj komisiji, hrvatskim državnim autoritetima i hrvatskim parlamentarcima u EU – a koja i dalje nastavlja s borbom za pravednu raspodjelu potpora u sljedećem programskom razdoblju.
Udruga OPGH Život pisala je, točnije žalila se Bruxellesu, prvenstveno povjereniku Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Ciolosu Dacianu, zbog nezadovoljstva nacionalnim modelom izravnih plaćanja poljoprivrednicima, koji je Vlada nedavno predložila, a u okviru najnovije verzije Zajedničke poljoprivredne (more)