Archive for Studeni, 2014

Studeni 20th, 2014

Primjeri projekata Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EPFRR) je glavni izvor financiranja za politiku ruralnog razvoja EU.Film objašnjava široki raspon podrške koja je dostupna iz EPFRR-a, značajke ruralnih područja iz više od 20 zemalja članica EU-a, čime  prikazuje nevjerojatnu raznolikost koja postoji u europskom selu.

Studeni 19th, 2014

Zlatni sir OPG Bajević

Na ovogodišnjem Sajmu sira koji se održava po 12. puta. Ocjenjivanje je  bilo drugoga dana sajmovanja. Naša tajnica gđa. Nada Bajević, koja se bavi Ekološkim uzgojem koza i preradom kozijeg mlijeka sa sajma vratila se sa sedam (7) medalja. Tri zlatne i tri brončane medalje za kvalitetu sira i zlatnu medalju dobila je za najbolje uređen štand!

Ove godine 15 izlagača sira i proizvoda od mlijeka na ocjenjivanje Zavodu za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu dostavili su 38 uzoraka, od kojih ih je 29 osvojilo jedno od priznanja. Među proizvodima 22 ih je bilo od kravljega i 16 od kozjega mlijeka. 21 uzorak je bio polutvrdi sir, bilo je pet sirnih namaza, četiri meka sira, tri topljena i dva svježa, tvrdi sir, skuta i maslac.

(more)

Studeni 9th, 2014

Ebanka

Uskoro će zaživjeti prva Etična banka u Hrvatskoj koja će svojim članovima omogućiti najpovoljnije uvijete financiranja uz savjetodavnu podršku i ono što je najznačajnije aktivno će sudjelovati kako bi klijent što lakše izbjegavao poslovne rizike.

Misija ebanke

Ebanka je transparentna, demokratska, solidarna organizacija koja svojim članovima osigurava najpovoljnije uvjete financiranja, kontinuiranu savjetodavnu podršku u poslovanju te aktivno smanjivanje rizika povezivanjem u ekonomske cjeline. ebankaje etična razvojna banka u vlasništvu svojih klijenata koja doprinosi poboljšanju kvalitete života ljudi.

Glavni ciljevi ebanke

  1. uspostaviti kompetentnu i etičnu operativnu strukturu ebanke
  2. izgraditi ekosustav i model povezivanja klijenata u ekonomske cjeline
  3. uspostaviti i unapređivati partnerske odnose s ključnim dionicima (more)