Drugi Voćanski Eko sajam

Prijateljska udruga Zraka sunca iz Donje Voće u nedjelju je organizirala drugi eko-etno sajam. Glavni sadržaj sajma bile su presadnica ljekovitog bilja, stari zanati i tradicijski obrti.

U Donjoj Voći posjetitelji su toga dana mogli naučiti nešto više o biodinamici, ali i razgledati brojne raznovrsne proizvode udruga s područja sjevernih hrvatskjih županija, dok su prostor etno kuće svojim ručno izrađenim radovima upotpunili i ukrasili učenici školske zadruge Hižica. Udruga Zraka sunca ovim sajmom, ali i svojim ostalim aktivnostima nastavlja stoljetnu tradiciju kraja.
Sajam je bio prilika i za traženje savjeta stručnjaka, kao i odgovora na pitanja i eventualne nedoumice vezane uz bilje ili eko uzgoj i proizvodnju. S obzirom na iskazani interes, ali i odaziv izlagača i posjetitelja, čini se, kako je budućnost sajma neupitna, baš kao i ovaj segment voćanskog kraja.
Nastavljajući i na ovaj način ono što je još prije dosta godina započeo voćanski pjesnik, slikar i kipar, ali i poznati travar Slavko Stolnik, članovi Udruge Zraka sunca žele sačuvati tu tradiciju, zainteresiranih u Donju Voću – na izvore ljekovitog bilja i čiste prirode.

Drugi voćanski Eko sajam
Protekla je nedjelja brojnima, posebice zaljubljenicima u eko i etno stvari, bila prilika za posjet voćanskom kraju. Tamo je u organizaciji eko etno humanitarne udruge Zraka sunca održan drugi po redu sajam presadnica, ljekovitog bilja, starih zanata i tradicijskih obrta. U Donjoj Voći posjetitelji su toga dana mogli naučiti nešto više o biodinamici, ali i razgledati brojne raznovrsne proizvode udruga s područja sjevernih hrvatskjih županija, dok su prostor etno kuće svojim ručno izrađenim radovima upotpunili i ukrasili učenici školske zadruge Hižica. Udruga Zraka sunca ovim sajmom, ali i svojim ostalim aktivnostima nastavlja stoljetnu tradiciju kraja. Sajam je bio prilika i za traženje savjeta stručnjaka, kao i odgovora na pitanja i eventualne nedoumice vezane uz bilje ili eko uzgoj i proizvodnju. S obzirom na iskazani interes, ali i odaziv izlagača i posjetitelja, čini se, kako je budućnost sajma neupitna, baš kao i ovaj segment voćanskog kraja. Nastavljajući i na ovaj način ono što je još prije dosta godina započeo voćanski pjesnik, slikar i kipar, ali i poznati travar Slavko Stolnik, članovi Udruge Zraka sunca žele sačuvati tu tradiciju, zainteresiranih u Donju Voću – na izvore ljekovitog bilja i čiste prirode.

http://www.vtv.hr/Comments are closed.