Zlatni sir OPG Bajević

Na ovogodišnjem Sajmu sira koji se održava po 12. puta. Ocjenjivanje je  bilo drugoga dana sajmovanja. Naša tajnica gđa. Nada Bajević, koja se bavi Ekološkim uzgojem koza i preradom kozijeg mlijeka sa sajma vratila se sa sedam (7) medalja. Tri zlatne i tri brončane medalje za kvalitetu sira i zlatnu medalju dobila je za najbolje uređen štand!

Ove godine 15 izlagača sira i proizvoda od mlijeka na ocjenjivanje Zavodu za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu dostavili su 38 uzoraka, od kojih ih je 29 osvojilo jedno od priznanja. Među proizvodima 22 ih je bilo od kravljega i 16 od kozjega mlijeka. 21 uzorak je bio polutvrdi sir, bilo je pet sirnih namaza, četiri meka sira, tri topljena i dva svježa, tvrdi sir, skuta i maslac.

Svoje razloge sudjelovanja na grubišnopoljskom sajmu iznijela je i Garešničanka Nada Bajević, koje se okitila s čak tri zlatne i tri brončane medalje.–Svatko tko radi voli da se vidi ono što radi. Volim ići na sajmove i gdje se prodaje i gdje se ocjenjuje kvaliteta. U Grubišno Polje volim dolaziti. Tu sam doma, dobra atmosfera-kaže N. Bajević.

Izvor fotografija i teksta grubisnopolje.hrComments are closed.