Domaći ljekovi protiv neuritisa, bursitisa i upala zglobnih tetiva

Veliki broj reumatičnih tegoba nema nikakve veze sa zglobovima. Neke od njih javljaju se istodobno s bolovima u zglobovima, a drugi odvojeno. Domaća sredstva mogu biti od velike pomoći, a iziskuju niže ili nikakve troškove liječenja.
Neuritisi i neuralgije, ako ste skloni tegobama sa zglobovima, vjerovatno ponekad patite i od žiganja, utrnuća trnaca i preosjetljivosti kože. Ovih se problema možete riješiti na slijedeći način:
Vitamin B1: Čini se da vitamin B1 pospješuje izlječenje neuritisa i neuralgija. Dvije tablete po 50 mg dnevno predstavljaju djelotvorno sredstvo za ublažavanje ovih tegoba.
Utrljavanje melema od gaulterije. Melem ćete lako pripraviti tako da promješate:
Metil salicat (ulje gaulterije) – pola šalice
Kamfor i sapunasti melem – pola šalice
Utrljavajte širokim pokretima tokom 10 – 15 minuta, tri puta dnevno.
Omatanje flanelom ili pamukom. Ugodan osjećaj topline koji izazivaju oblozi od flanela i pamučno rublje ima vrlo smirujući učinak u slučajevima neuritisa i neuralgije.
Buritis. Buritis najčešće napada jedno rame, lakat ili koljeno. U tim djelovima tijela mišići i tetive taru se jedni o druge ili o koštanu izbočinu. Tijelo stoga formira džepiće glatkih i ravnih tkiva kako bi ublažilo trenje. Kada se ti džepići upale, trenje osjetljivih površina “na živo” izaziva prodornu bol.
U tome slučaju pomaže melem od gaulterije. Melem možete naručiti u većini ljekarni i oni će ga napraviti po ovoj recepturi. Vrlo je djelotvoran mogu vam reći na vlastitom iskustvu.Comments are closed.